Charlotte Dahlberg

Happy new year

Publicerad 2008-12-31 13:11:00 i ,

Man blir på något sätt alltid lite sentimental så här sista dagen på året. Därför satt jag i natt och gjorde en lllåååånnnggg sammanfattning av året i blogginlägg. Någonstanns då inser man hur mkt man ändå hinner med på ett år. Fjällen, Stockholm med Elin, gå ur grundskolan, sommaröppet, underbara Italien, börja gymnasiet, Köpenhamn, Stockholm med EP och mkt mer. Därför blir det så svårt att sammanfatta det när man sitter och läser igenom, minns saker som va viktiga för en då, saker som kanske inte egentligen framgår av själv texten...

JANUARI


Efter att ha varit så nöjd efter föregående öppet hus besök, så var förväntnigarna kanske lite för höga på dagens.... Vet inte om jag trodde att jag bara skulle vandra in där och få en uppenbarelse om att, det här är det perfekta andrahandsvalet. Eftersom intagningen är så förbannat hög på det programmet som jag vill in på, så måste jag ha ett andrahandsval som känns nästan lika bra... Känns som om det kan bli en aning svårt. För helt plötsligt så insåg jag hur gärna jag skulle vilja komma in på det första.
Aja nu ska jag inte negga här mer, antar att det bara är att kämpa på.
Och faktiskt, hur motsägelsefullt det än må låta, så är jag övertygad om att det kommer bli bra tillslut!


Är på läger och med tanke på att det är andra natten så är iallafall jag och Sara oförskämt pigga...
Har stressat Andreas eftersom vi har delgett honom våra oskyldiga busplaner inför natten. D.v.s han försöker pressa oss på information för att veta om han ska ställa in sig på en utskällning. Vi som är sånna små änglar... Så nu inväntar vi bara att alla 150 pers ska ha somnat så att va kan bli osedda... Busets omfattnig får jag avslöja senare. För övrigt är det här lägret skitkul! Förutom att jag tvingas ta panodil för att må bra (nån sorts segh influensa som aldrig bryter ut) så är allt frid och fröjd!
Kramar


Fråga mig inte hur vi kom på det, men dagens märkligaste upptäckt var helt klart att knäskålarna liksom kan *lossa*. Om man slänger upp benet mot kanten av en bänk, och sedan spänner det när benet är rakt, så känns dem helt klart skumma... De liksom lossar o under känns det som en geleig massa. Detta kom vi fram till då Ellen skulle... sträcka ut sitt ben(?).

Dagen scaryhändelse var när jag kom hem och insåg att jag måste ha tappat nycklarna i skolan, för två timmar sedan... I panik åkte jag tillbaka till skolan och fann dem till min lättnad på expeditionen. Någon vänlig själ hade lämnat in dem fast de satt kvar i mitt skåpslås! Tack någon!

Dagens roliga händelse var att jag lyckades få MVG på min krönika, hade haft lite ångest över den eftersom jag bytte ämne sista dagen...

Nu ska jag snart iväg till PG, ska göra varma mackor ikväll tror jag.

Kramar


FEBRUARI


Strålande sol och 12 minus, jag bestämde mig för att hyra snowboard.  
I skidshoppen frågade uthyrningskillen hur gammal jag var (man räknades som ungdom om man var under 16)Smått förvirrat började jag söka i minnet... Vänta nu, hur mkt var det jag fyllde senast? Tillslut började jag räkna efter. Jag  är född 1992, alltså var jag 10 år 2002... Jag hade precis kommit fram till att jag ju inte hade fyllt än i år, när pappa lite halvirriterat utbrister: "Lotta du är 15!" Jag tror pappa tyckte det var lite pinsamt, vet inte om det mest berodde på att hans 15-åriga dotter inte kunde uppge sin ålder. Eller om det kanske var för att uthyrningskillen säkert trodde att jag var över 15 eftersom jag hade tvekat...
Sen kom jag iallafall ut i backen, och tro det eller ej, men jag bröt inte ett enda litet ben!
På kvällen åt vi fondue på restaurant, så gott! vitlöksbröden var ljuvliga, åt 9 stycken...


MARS


Har varit ledare på konfirmandläger i helgen
tillsammans med carolina. I natt drog vi igång
världens krig, vi hade gömt väckarklockor i
deras rum, som började ringa vid 5. Självklart
hämnades dem men framåt kvart över 6 så tog vi en paus.

När jag kom hem så stack jag o matilda ut på en
långpromenad, det var nästan oförskämt hurtigt av
mig med tanke på de...7-8 (?) jag har sovit under
denna helg. Men snart är det lov!

Helgens mest *förvånande* händelse skedde under
en frågetävling; de skulle gissa hur gamla vi fyra
ledare var tillsammans (rätt svar var 119) en grupp
gissade 190!! Då skulle vi haft en genomsnittsålder
på typ 48 år, tack.

Kramar


Ett fotbad och några mackor senare är jag både
mätt och glad, men trött. Ska nog sova nu. Jag
och Elin lyckades inarbeta en mkt beundrandsvärd
prestation under sista timman i Gbg. Vi var så
fullständigt slut att vi inte orkade stå upp, så vi gick
in i en affär, letade upp en sittplats, satt tio min och
gick ut igen. Gick in i butiken brevid, letade upp en
sittplats och ja ni fattar grejen va? :p

Efter ett tag kom vi på att skoaffärer var minst
pinsamma för där finns så många sittplatser...
Hoppas iallafall att ingen någonsin behöver gå
in och kolla kameraövervakningen just då, då
lär de väl va vi är för idioter...

Sov gott nu allesammans



APRIL


Så nu har jag varit och ätit våfflor, Hade alla (o)möjliga "pålägg", elr vad sägs om creme freshe med polkagrissmak, pepparkakor i någon risröra och vaniljvisp med mango... exciting

Tänkte delge er veckans hittills skummaste konversation:

Agnes: Vilka dagar är du ledig?
Carolina: Vet inte riktigt...
Lotta: Hon kan alla dagar utom tisdag och torsdag.
Agnes: Aha, vad gör du då?
Carolina: På torsdagar är det KU. På tisdagar...vad gör jag då?!
Lotta: Du tränar!
Carolina: Ja just det det gör jag!
Agnes: Jasså, vad tränar du då?
Carolina: Ehhh..
Lotta: Du går på Danspass med Jonna!!
Carolina: Ja just det! Hur *** vet du det??

Undrar varför Carolina aldrig har behövt en almanacka...

Kram


Intagningsstatus:

Här nedan kan du se resultatet av den preliminära intagningen.

Du är preliminärt antagen till val 1

Behörighetsgrupp:

Behörig




JAAAAAAAAAAAA,  gu vad underbart!



Tillbaka hemma, strålande väder. Pappa gladde familjen genom att åka och köpa glass :)

Ni skulle ha set hur jag såg ut igårkväll, badmössa med tuppkam, morgonrock, superstora solglasögon, illröda naglar och flippflopp. Carolina och Sara var lika snygga de! Vi var på maskeradmiddag, kanske man kan kalla det. Dock hade vi nog flummat iväg lite från ämnet, sjöfart. Vi var iallafall lätt snyggast av alla närvarande... :P

Kram



Ursäkta kass uppdatering. Början utav veckan var så grymt hysterisk och i torsdags drog jag och Elin till Stockholm. Nu är vi iallafall tryggt hemma igen, Jag har köpt världens finaste klänning (bild kommer nog)!!
Var helt underbart att komma iväg lite, man behöver det ibland! Vi hann besöka både Kista, centrum, Jakobsberg och vällinby under våran vistelse. Vi kom nog ändå fram till att centrum är mysigast :)

Nu ska jag ladda upp inför morgondagen.

Puss


MAJ


Förresten är jag så grymt sugen på att börja sommarjobba nu. Det ska faktiskt bli grymt kul =)

Bara 7 skoldagar kvar nu, varav 2 är temadagar och en är avslutningsdagen, det har gått så äckligt fort!
Kommer sakna 9B på ngt sätt. Vi har ändå blivit en bra klass nu i nian och då ska man bara lämna allihopa... Tror det bara är en av dem som ens ska gå på samma skola...

Samtidigt ska det bli jäkligt kul att komma vidare :)

Kram


Ligger ute i solen och med en Kajsa Ingemarsson-bok, riktigt gött. Jag och Ellen fick ett infall på väg från skolan och stack till sjön och hopppade i med kläderna på, det höll iallafall värmen på avstånd på vägen hem.

Nu ska jag bara slappa ett par timmar innan jag ska på filmkväll hos David. Får väl se om vi kan enas om filmvalet :) Elin ansluter vid halv elva, hon skulle spela någon match först. Nu ska jag ut i solen igen!!


JUNI


Bara massa slölektioner idag, skönt! Städade ifs ur skåpen det kändes nästan lite jobbigt. Kommer sakna 9B!
Sen va vi uppe i kyrkan och övade på att sitta och gå i bokstavsordning, kändes lite onödigt... Förresten, jag kommer få mitt MVG i matte, är så himla stolt över det för jag har verkligen kämpat för att få det!

Sedan var jag inne i stan och klippte av mitt slitna hår. Det var nästan lite onödigt för frisören fick knappt röra. Jag tkr det är så himla jobbigt om håret är för kort för knut på sommaren.  Sedan var jag och grillade med Sara, Ellen, Agnes, Fanny och Cajsa, det var så gott och så himla mkt sommarkänsla över det!


Dagen med stort D är här. Grundskolans sista avslutning, sista dagen med klassen och sista gången vi marscherar in kyrkan... Dagen som jag den senaste månaden har längtat och bävat för. Kommer sakna 9B! Avslutningen börjar om 2h, ska hinnna göra mig iordning tills dess. Ikväll är det avslutningsfest, ska bli riktigt roligt :) Ellen och Elin kommer hit sedan. 

Avslutningsfesten var bra, hade hyffsat roligt. Maten var över förväntan, talen likaså (även om det var väldigt uppenbart att våra kontaktlärare faktiskt inte känner oss). Mest otippat var det nog när vi gick ner till sjön för att få andas lite, det är inte varje dag man ser någon bli inlåst i en buss, och sedan besprutad med en brandsläckare.... Det var nästan lite lustigt ända tills någon vuxen började skrika åt oss att det var jätte farligt att andas in... Då höll jag seriöst på att hopppa i vattnet innan jag såg att de andra spran igenom "dammet" och ställde sig längst ut på bryggan...


Första jobbdagen idag. Perfekt sommarjobb, härliga människor, roliga och varierade (!) arbetsuppgifter, kan det bli bättre? Solen strålar på min redan väldigt röda hud, det är det värsta med sommaren. Vi rödhåriga med pigment som isbjörnar (... vet de blir inte röda, dåligt exempel) får helt enkelt sky solen. Ska iväga och träffa lite pinglor :p sedan blir det bad.


Idag har jag varit på lek och buslandet :p Asskoj! Riktigt nice o leka där med alla barn :D

Annars är man ganska trött efter denna dag. I vanliga fall jobbar jag 4h, idag har jag jobbat 9,5h..

Efter hakade iaf sara på hem och lagade mat, mys!!


Och så var det över. Har jobbat färdigt nu, det har nästan inte ens känts som ett jobb för det har snarare gett energi än tagit. Jag har lärt mig så grymt mycket av att jobba med barnen. Måste säga att känslan av att vinna ett barns förtroende är helt otrolig! Riktigt jobbigt när de kommer och kramar hejdå.

Sedan kommer jag sakna de jag jobbar med en del också. Vi har haft underbart roligt!

Nu borde jag egentligen städa. Eller alltså jag ska! Pappa hade ändå vägarna förbi borås så jag får åka med honom till kusten, skönt! Risken finns att jag hade somnat på tåget. Jag var nog den enda som sov riktigt gott inatt (vi hade övernattning). Det berodde enbart på att jag natten före det endast sov tre timmar. Efter det jobbade jag ju 12 h men jag tkr faktiskt att det funkade riktigt bra. Helt förvånad över att jag inte kände av det!

Nu blir det iaf kusten en vecka och sedan bär det av till Italien :) Jag får se hur stor möjlighet det finns att uppdatera under veckan. Ni får iaf ha det så bra! :D

Sommarkramar


Juli


AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH!

Intagningsstatus:

Här nedan kan du se reultatet av den slutgiltiga intagningen.

Du är antagen till val 1






Lycklig nu :D


Italien inatt!

Och nu bär det snart av! Vi åker inatt och det ska bli så underbart!


AUGUSTI


Har iallafall ett mycket skönt sommarlov, sedan sist jag skrev så har jag: besökt bodaborg (jäkligt kul, kände mig som om jag var sex år på nytt),  haft besök av matilda 4 dar (mysigt), träffat ellen (också trevlans), umgåtts med släkten, kommit en bit på väg i mitt projekt att lära mig vidsurfa (hur härligt som helst!) och dessutom har jag hunnit bli stamkund på ullared (moi!!).


Jag har någon slags märklig inbyggd förkärlek för det danska språket. Farsinationen för detta märkliga språk har för mig aldrig varit jämförbar med den jag känner för norskan, norskar låter bara konstant glada...(ingafördommar)Jag tror är den enda jag vet som känner att man mycket hellre skulle utala alla grötiga ord än prata våran korrekta svenska (inga heller där några fördommar).

Nåja, besökte iallafall Danmark idag. Hamnade i Lousiana och såg (relativt) modern konst. Bla Picasso och en Jim Dine föreställande en toalettvägg, ett alternativ till pinochio? ;)

Sedan bar det av till helsingör med middag och lite shopping. :D

Mycket mysig dag :D Litet smolk i bägaren är väl dock att mellan helsinborg och helsingör finns inte så många fler alternativ än att åka färja.. Och jag och färja... låt mig säga att det inte finns någonting, absolut ingenting som får mig att bli åksjuk, utom färjor.

Så efter att precis ha badat kvällsdopp ska jag nu äta hemmgjord kräm och macka med laxsallad, gott!

STOR KRAM


Tell me how it was to breathe with no air

Och ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...


Hemma igen har jag hunnit ringa farmor och elin, packa och äta världens godaste sallad med kräftskjärtar, musslor, majs, sallad m.m. :D
 
Fick dock inte riktigt plats med skorna i väskan så nu ska jag försöka proppa i 3 par skor i handväskan. Får se hur det går..

Men iaf så bär det av tilll falkenberg med ellen och matilda nu,  wiiiee. :D

Puss


Älska 118 100

Har ni någon gång provat att skicka ett sms till 118 100 och fråga "vem är (ditt namn)?" Jag gjorde det och fick till svar:
"118 100 tror att ********* ******** är en härlig tjej i sina bästa år. Hon giillar att rensa ogräs och är uppskattad bland sina vänner för sitt intresse för rysk potatishistoria!"

Haha, kanke i ett senare liv..

Kram på er


Första dagen

Mycket folk, mycket nya intryck, mycket information.... Helt slut efter första dagen! Är däremot övertygad om att det kommer bli bra. Orkar faktiskt inte skriva nu, har varit iväg o bakat winerbröd med lite kompisar ikväll och nu vill jag bara sjunka ner i soffan och prata lite med min kära familj :)

Puss



that's it

Heej. För att liksom kompensera de senaste veckornas korta inlägg så kommer här ett (förhoppningsvis) lite längre.

Okej, lets face it, i början var det asjobbigt att börja gymnasiet. Så mycket frågor så lite svar.. Är det här rätt? Kommer jag trivas? Hade det varit bättre på samhäll språk? Ska jag byta så måste jag gör det nu för annars är det försent! Kommer jag ha gjort mitt livs misstag om jag byter? Men jag har kommit på en sak, jag går ju faktiskt sveriges häftigaste linje :)Och okej det är fortfarande jobbigt för att jag saknar alla de fantastiska bästa vännerna som hade den dåliga smaken att välja bäckäng. Och rent taktiskt sett är det kanske lite dumt att välja och gå på stans största rivalskolor. Men nu är det så här: Jag har börjat trivas skitbra och är numera helt övertygad om att jag valt rätt!! Underbart skönt... !
För övrigt skiner solen och jag fick sluta redan 11.00 (!) Är helt slut efter denna veckan så nu bär det av till kusten med mams, mys. Helgen efter det blir det Köpenhamn! Shit va roligt vi ska ha :D

Nä nu väntar promenad och mat!

puss


SEPTEMBER


Föreläsningar/Fika multiplicerat med tre

Och idag har jag haft världens snajsigaste dag :D Vi var alltså gästinbjudna till en annan skolas föresläsningar idag. Först ut var en fotograf som hette Mattias Klum (tror jag). Han varen grymt bra föreläsare, fick verkligen publiken engagerad. Ha jobbade som fotograf och visade upp många häftiga bilder och den svåra vägen dit... Men framförallt fick han en att känna att allt va möjligt, häftigt faktiskt!

Sedan var det en man/kvinna som var transvestit och pratade om ett ämne som jag tycker är så otroligt intressant, fördommar! Det var också skitbra, man tänkte verkligen efter, men det var ändå inget trist moralsnack som alla sitter och slumrar till. Det var snarare väldigt roligt :)

Efter det hade vi ruggigt lång lunch (drygt två timmar) Så då åt vi i deras matsal, fint men lite trångt. (kanske hade det inte varit det om inte vi hade varit där XD). Sedan drog typ halva klassen till ett glasscafe och satt där och hängde ett tag, mysigt faktiskt.

Sedan kom den som alla hade väntat på BJÖRN GUSTAVSSON :D Han hade med sig en kompis, Soran Ismail, från parlamentet ni vet? Det var mycket sjukt rolig humor och björn ju så söt :p Men även om det mest var skämt så snackade han lite om sin egen gymnasietid, och ja det var grymt helt enkelt!

Sedan bar det av hem igen och jag gick och träffade en gammal danskompis och satt och snackade/fikade med henne 1,5 h typ. Stötte helt oväntat också på min gamla danslärare som var jättetrevlig, väldigt förvånande men fantastiskt roligt!!

Sen så hade jag ju bestämt att jag skulle träffa Sara O och det gjorde jag. Det blev dagens tredje fika :) Inte ofta jag äter på cafe tre gånger påen dag!! Det var iaf jätteroligt att träffa henne igen!

Och nu är jag hemma efter en ganska lång dag.

Hoppas ni har det gött!

Pussar


Köpenhamn

Nu ska jag berätta om den underbara köenhamnsresan, risken är att det blir ett låååångt inlägg men ni får väl skumläsa!

Fredag:

I ärlighetens namn mådde jag inte ett dugg bättre än på torsdagen, jag fick feber osv. Men har man planerat något i ett år kan man ju faktiskt inte missa det ! Först va jag på en föreläsning i skolan en timme. Det var en sjukhuspräst som föresläste om stresshantering. Vissa saker han sa var bra, andra var snararare stressande...

Sedan bar det av hem till frida för  att tillsammans med henne, Sus och Ellen vänta in bussen. Väl på kunde vi konstaera att våra u nderbara vänner hade tagit de bästa platserna :) Lunch intogs på något rastställe som jag har förträngt var det låg, alla utom Carolina hade sallad. Hon åt pannkakor =)

Under sista sträcka stannade vi lite i malmö, kollade på turning tourso och så. Sedan åkte vi över bron och va på plats! Efter att ha ätit lite mackor och så, åkte vi till believe it or not (ett världsrekordsmuseum som faktiskt är roligt), sedan var vi inne på HC Anderssens värld. Men då hademin panodil gåttur kroppen så jag gick och satte mig i bussen och väntade på bättre tider :p

Iallafall, efter detbar det av till vandrarhemmet där vi fick instruktioner av en dansk värd. Hon sa att det fanns mikrofoner i korridorerna och om man lät efter klockan 11 kom vakten. Jaja sa vi...  Vi hade ganska ontom tid för vihadebokat bord på en thairestaurant. Därför konstaterades det fort att tre toaletter på ett stort  vandrarhem är alldeles för lite! Maten var god, jag kunde inte äta så mycket på grund av min värkande hals bara.

Vi va väl tillbaka på vandrarhemmet runt 11. Moa och Carolina var trötta (carolina var konstant trött) så de somnade ganska fort. Men jag, sara och ellen satt och prata. Straxt innan 1 knackade det på dörren. När vi insåg att det var vakten skickade vi fram sara, som står och tittar länge på honom innan hon säger "jag fattar inte". Ellen räddade situationen genom att säga "english". Då bad han oss vara tystare och vi andades ut för att det inte var något värre...vi började fundera på om det fanns mikrofoner på rummen och med tanke på kvällens samtasämnen blev vi nog lite nervösa för vi bestämde oss för att sova istället...



Lördag:

Vaknade upp med en mycket speciell röst. Har aldrig varit så hes i hela mitt liv! Vi gjorde oss iordning och åkte in till själva centrum, först på programet stod shopping, jag hittade två jättefina sjalar på ströget :) Sedan blev det mat på någon restaurang, kände ingen smak men jag tror det var gott.

Sedan bar det av till experimentarium (lite som ett danskt navet eller tom titt). Massa experiment, det va inga problem att sysselsätta sig två timmar där! Efter det blev det fika med frukt, macka, saft och danska winerbröd! Gott!

Frammåt halv sex bar det av till tivoli. Kan och vill inte rada upp allt vi gjorde där men i urval:
Sara lyckade flirta med en dansk "karusellvakt" utan att förstå ett enda ord av va han sa, bra gjort :p
Vi åkte bergochdalbanan med sandra (hon är rullstolsburen) och det var så roligt för hon tycktedet va så kul!
Jag fick med Moa upp i en slänggungeattraktion som var hur hög om helst, man såg hela Köpenhamn!
Vi åkte lopen, askul!
Sedan åkte jag och sara en karusell som höll på att bli min död, den tog aldrig slut! Men sara tyckte det va det roligaste på hela resan! (den var verkligen hemsk!!!)
Vi åt både rosa och blå sockervadd :)
Vi  åt hamburgare på en helt okej restaurang.

Tillbaka på vandrarhemmet var vi alla så trötta att vi somnade straxt efter ett... Innan dess var vi bara tvugna att smyga på vakten och då märkte vi att han verkligen la öratintill dörrarna och lyssnade! 

Söndag

Vi var ju typ tvugna att städa efter oss och för att liksom göra det hela lite roligare kom Sara på att hon precis fick plats i ett litet skåp... Sedan utnyttjade vi det till att skrämma alla ledare... :D

Sedan var vi på planetarium, en biosalong där biodukenär på alla sidor (lite som cosmonova fast häftigare). Salongen var jättehäftig, bion tråkig så efter en halvtimme sov jag gott mot ellens axel :)

Sedan bar det av hemmåt. Jag va/är så sjukt stolt över att jag genomförde resan trots feber osv! Halsen var kass på söndagen, bitvis hade jag ingen röst alls. De korta stunder jag kunde prata läte jag som om jag var i målbrottet! Hemresan gick bra. Alla kom hem sjukt nöjda efter en ganska intensiv helg i Köpenhamn =)



HEJ HOPP!

Just nu doftar hela huset av chokladmuffins som jag har bakat :) Idagvar alla glada entreprenörer ute på svampplockning. Det låter konstigt men det var faktiskt askul! Speciellt när vi kom tillbaka till skolan i stövlar, svampkorg och regnställ (alla som känner till min skola vet hur uppklädda alla är där) Folk stod och tryckte sig mot fönstrena när de såg oss :)

Sedan var jag på Mc donalds och käka, vi tyckte inte skolsoppa var någon hit efter några timmari skogen... Efter det var jag asduktig och stack och simmade 30 längder. Däremot var det inte lika duktigt att glömma tiden. Sedan blev det nämnligen skitbrottom till skolfotograferingen, haha kommer nog slå alla värsthetsrekord :p

Och nu är jag hemma och har precis bakat muffins. Ska på genrep inför invigningen jag ska sjunga på imorn bitti (lär va trött då). Kan iförsig inte sjunga än för hesheten men ändå... Sedan blir det fest ikväll :D Ska träffa ellen, matilda och elin innan, det va ett tags sen!

                                

Den goda svampen och en teckning som min supersöta syster gjorde till mig :D

Puss


Hej bloggen. Nu är jag hemma igen efter den första gymnasiefesten. Snart är det dax att sova.. Åh jag har så underbara vänner =) Jag tyckte festen var jätterolig och jag ångrar verkligen inte att jag inte gick på min egen skolas fest! Men nu väntar den varma sköna sängen, om 4 h ringer väckarklockan...

puss


Stockholm next

Har 38 graders feber nu, och jag har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv.. Skulle med lätthet kunna gå i ide nu. Och jag vet inte hur länge kroppen pallar att hålla igång med infektion i kroppen, har nästan hållt på i 2 veckor nu... Har ialllafall (igen) ringt upp min lärare och dilat så jag får åka med upp till sthlm, men sedan åker jag hem till farmor och vilar och följer bara med på dramaten på kvällen, sedan sover jag med klassen och är med dem ons förmiiddag innan jag åker till farmor och vilar igen och då ska jag sova hos henne. Mamma bor där då också. Sedan får vi väl se hur jag mår torsdag och fredag. Trots ett fullspäckat schema är det bara historiska museet jag inte har varit på tidigare.  Sedan är det ju alltid kul att gå med på dramaten och operan! Men i övrigt missar jag väl inget än umgänget med klassen om jag uteblir. Hopppas iallafall på en jätterolig vecka. I helgen tar jag tåget direkt till varberg och en myshelg där.. Så vi hörs väl... på söndag!!

Puss på er

Förresten så överlevde jag historiaprovet...


tvåtusentalets fördel

Hej alla söta ni. Nu är jag trött på att va sjuk. Ni vet ibland när man är frisk så kanan nästan va lite avundsjuk på alla de som får ligga hemma under täcket o vara sjuka? Det ska jag aldrig mer va, det är bara en jäkla illusion. Jag är iallafall aldrig hemma när jag är så där småtrevligt sjuk utan det är då dagarna blir som längst och man själv är som tröttast.Blev ju dålig typ en vecka efter att skolan börja och nu har jag varit helt utslagen senaste veckan. Idag kände jag mig lite piggare så jag bestämde mig för att duscha, men efter det var  jag helt vit i ansiktet, pulsen slog som om jag sprungit och sedan föll jag ihop på sängen och sov 1,5 timme. Endast störd av att mamma var tvungenattväcka mig tvågånger för att se om jag va okej... Inte riktigt normalt, jag vet.. har aldrig varit med om något sånt här förut..
Sedan saknar jag er, mina underbara vänner! Tur att jag lever på 2000-talet där msn, sms och telefon är praktiska hjälpmedel! Ska förhoppningsvis (läs om jag mår bättre) träffa sara olsson på måndag och fika :D

Kram på er

                                                                    

 Efter en genhomförd skoldag är det bara att konstatera att... Jag ligger vekligen en bra bit efter!  Men med tanke på den procentuellla frånvaron är det kanske inte så konstigt? Haha spanska 0% närvaro. Det srämmer ifs inte för jag har varit på en 40 min lektion sedan skolan började hm... Ser att det är ganska mycket här som inte är ifört men det är definitivt till min fördel för egentligen är det ännu värre... Vad händer med studiebidraget efter giltig frånvaro?


OKTOBER


Hej! Har lugnat ner mig lite nu o börjat inse att jag måste ta en sak i taget! Känns skönt faktiskt, jag har haft panik de senaste dagarna! Ikväll har jag varit  och lekt med alla de underbara *ler*.Har verkligen haft sämsta tänkbara början på gymnasiet, men känner nu tydligt att detta kommer bli bra! Det är verkligen en drömlinje, även omjag inte gör annat än klagar just nu... Det är tufft att inte räcka till! Därfår får ni, snälla ha lite översende med att jag ställer in planerade saker/inte hör av mig som jag sagt. Det är mycket nu! Helgen tillbringas förresten på hemlig ort utan mobil, bara så ni vet.. Vi ses på kören :D
Nu ska jag sova, imorn ska jag till Göteborg hela dagen med skolan!

Stor kram så hörs vi


Hej! Måste säga att jag tycker det här med gymnasiet känns riktigt jäkla bra. Klassen är skitbra, snart ikapp med plugget och livet känns allmänt roligt helt enkelt :D

Har även börjat inse på riktigt att förändringar inte alltid är negativa. Visst saknar jag er bäckänagare, men det viktigaste är trots allt inte hur ofta man ses, eller att vänskapen ser ut precis som den alltid har gjort. Det viktiga är att den finns kvar i  någon form och framförallt hur mycket man betyder för varandra och värdesätter vänskapen...
Antar att det jag försöker få fram är att oavsett om jag pratar med er dagligen eller en gång i veckan, eller har träffat er 0 eller 10 gånger sen skolan började, så är ni underbara. Och det kommer ni alltid att vara för mig, vad som än händer.

Puss på er


High up in the sky

Godmorgon :D Eller godförmiddag kanske det är nu? Är så glad idag,  pigg och lycklig :D
Gårdagens köttfärsprovning var mycket lyckad, glada och väldigt mätta lämnade vi stället vid fyra. Då hade vi hållt på i 5h... Då åkte jag hem i 2h, pluggade lite Information och Layout och såg IFK Göteborg besegra Kalmar!!! :) Än har vi chans att ta guld! Sedan åkte jag hem till ellen och träffade henne och matilda, det var sjukt länge sedan!! Vi hade iaf väldigt mysigt! Åt kräftor, pratade och bara va, så jäkla skönt..
Idag fick jag sovmorgon (halv tio) sedan har jag ätit frukost, klätt på mig, tjötat med carolina och gjort matte. Nu väntar Martin Luther King och engelskan

Nu har vi förresten bokat stuga till fjällen, ska bli så jäkla underbart!!!!!!!

Kram


Tidsproblem

Jag är helt dessorienterad i tiden just nu... tror att klockan är 00.40 sommartid och då borde den väl bli 11.40 vintertid..eller? Något sånt iaf :S

Första lovdagen har varit asskön. låååång sovmorgon (tills pappa väckte mig) sedan har jag typ pluggat (väldigt lite) städat, hälsat på ellen, kollat kalmarmatchen (fan) och varit på filmkväll med Bea och Lina, mysigt! Vi gjorde/åt paj, imroviserade ihop en chokladsås och såg på film... nice :D

Hoppas livet är fint med er! =)

puss


Haha, ja det var ju som sagt maskerad och här kommer den utlovade bilden :)



NOVEMBER


Hola :)
Är i Skara på ledarkurs med moa, riktigt bra kurs faktiskt!
Livet rullar på, om möjligt är det ännu mer än vanligt nu, har en känsla av att det alltidär så i nov/dec?!
Men det roligt när dethänder mycket! Känner mig ruskigt okreatiiv just nu, dagens lektioner har hållt på typ hela dagen från frukost 8.00 tills nu, så jag är lite lagom go :)

Puss


tekniska mysterium

Tja. Hoppas allt är bra med er!

Veckan har varit trevlig i måndags var jag o fika med elin, åt en GIGANTISK kanelbulle. De har ju helt underbara kanelbullar!!!

I tisdags gick jag en sån där introduktionskurs på körskolan, snart ska jag börja köra :)
Tisdagens smartaste kommentar fällde jag nog på matten:
Lotta: Men vad är det som tjuter?
Linn: De håller på o mäter spänningen i eluttagen
Lotta: Vadå, är det ström i dem?!!
Haha tur att jag inte går el!

Imorn är det entreprenörsdag, jag håller på och laddar upp!

Pusshej


Studiedag idag, gött!! Jag och carolina åkte till göteborg för att "köpa julklappar", det blev inte köpt en endaste julklapp. Men vi var nöjda endå :) Lunch åt vi på steinbrenner och nyberg, så makalös tårtbuffé ju, den slår fan allt. Lite shopping blev det förstås också, kläder!!!
Det enda som varlite jobbigt var tågresan hem, SJUKT mycket folk. 

Nu ikväll va jag hos Bea med några i klassen, vi så idol och kollade på a walk to remember, skitbra film ju! Dessutom åt vi massa godis, pizza, prata osv, mysigt!

Förövrigt så va jag med i tidningen idag, dessutom kom klasskortet äntligen :D

nu ska jag snart sova, ska hjälpa till på julmarknad imorn!


DECEMBER


Vet inte när jag hade en sån här skön dag sist, känns som om det var... i somras? Det är sällan jag är hemma och bara är... Det ironiska är att jag ändå har hunnit med att sjunga 2 "konserter", plugga första världskriget och gå på bröllop. Men trots det kännns det som om det varit lugnt :) så skönt!!

Igår va det EP-fest, innan jag skulle dit var jag inte alls taggad o i början kändes det väl sodär Men sedan vände det o jag tycker faktiskt att kvällen var riktigt lyckad!! :D EP är bäst! ;)

Puss och kram



Måndag
Det var verkligen INTE min dag. Hela dagen var ett enda stort skämt! Mådde inte bra på morgonen men gick ändå upp o bestämde mig för att köra ändå. Det spöregnade och jag sprang genom halva stan föratt hinna i tid, misslyckades dock o kom istället 5 min sent. Måste iaf sett oerhört hjälplös ut för min historielärare lät migfaktiskt slippa straffgeografifråga! Men efter den tvåtimmarslektionen bestämde jag mig för att jag inte pallade mer så jag sjukanmälde mig och åkte hem.. Väl hemma hann jag preciskrypa ner i sängen och somna till innan jag vaknade igen med ett ryck. Då hade jag, begåvad som jag är glömt att lämna in en ganska stor rapport som skulle va inne då. Det var bara att gå upp, åka tillbaka in till stan, o sedan skynda sig som fan till skolan. Lämnade rapporten, sprang till busstorget, självklart missade jag bussen... Fick vänta en halvtimme på nästa buss, sedan har jag, pinsamt nog åkt med samma busschaufför alla gångerna. Han tittade på mig, log lite och frågade om jag hade svårt att bestämma mig? Väl hemma igen upptäckte jagatt mamma inte längre va hemma och jag hade lämnat mina nycklar inomhus - ganska roligt i efterhand,inte alls roligt då! Det var svinkallt!

Jullov

Hej på er :)

Det är så jäkla gött med jullov. Tycker jättemycket om EP08 men känner att jag verkligen behövde lov. Få varva ner. Äntligen.

Bloggen fyllde visst ett år igår, dåligt av mig att glööma det. Men nu har jag iallafall lyckats hålla bloggen vid liv ett år med något sånär regelbundna uppdateringar. 347 inlägg på 366 dagar =  helt okej

Hoppas förresten er jul var bra! Min va faktiskt ovanligt bra iår. Kan inte riktigt förklara varför men bra va det :) Min sjukdom, mådde ju kass den 23, försvann mirakulöst på julafton! Inte helt fel.. Fick förresten den röda Ipoden som jag visade i nått inlägg i slutet av november :)

Har dessutom övningskört :D Så himla roligt! Behöver jag säga att jag var livrädd när jag satte mig bakom ratten?! Men det gick faktiskt riktigt bra :) Inte ett enda kärringstopp och endå testade jag både att höra slalom mellan refuger, köra rondell, parkera och backa ut i nerförsbacke! Självklart utan några andra bilar i närheten men ändå :p

Idag har jag (liksom resten av borås befolkning) trängts inne på julrean. Köpte en ny skidhjälm och skidglasögon :)  Verkligen inte på rean dock..
 
Sedan måste ni verkligen titta på körslaget ikväll om ni har möjlighet. Min kompis matilda - som förövrigt är den mest musikaliska människa jag vet! Hon ska sjunga en liten bit solo ikväll :)
Missade ni gårdagens avsnitt finns det på TV4.se

Nu ska pappa ha datorn så jag får väl flytta på mig..

Puss



Life is life, it's good

Ibland är livet så himla bra!



Som sagt, massa minnen, roliga situationer, jobbiga saker, men framförallt ett jäkligt roligt år!


Ett riktigt gott nytt år nu alla!!

Om

Min profilbild

Charlotte

Journaliststudent i Göteborg, bosatt i Borås. Blir glad av träning, skaldjur och en långfika på stan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela