Charlotte Dahlberg

Skoldags

Publicerad 2011-08-31 16:51:24 i På resande fot,

Idag var första skoldagen. Det kändes nästan lite som om jag var sju år och skulle börja första klass igen. Jag stod där på skolgården med min väska på ryggen och hade inte en susning om vart jag skulle ta vägen. Vår kontaktperson syntes inte till överhuvudtaget. Det var inte förrän en leende thailändska frenetiskt började vifta in oss i sitt klassrum som vi kände att vi började få lite grepp om tillvaron. Sedan hade vi det jättebra! Klassen vi undervisade är 6 år gamla och idag lärde vi dem ABC, frukter,  vi lekte fruktsallad och pratade om hur man presenterar sig. De tycker det är väldigt roligt med faranger (utlänningar) och förhoppningsvis blir det lättare när de vant sig lite vid oss. Det är svårt att förklara något när barnet ifråga är mer intresserad av att röra vid min vita hud eller röda hår. Det var inte tillfälle att ta så många kort i skolan men här är i alla fall ett på när elin målar med eleverna:
Båtfärden till och från skolan:
Såhär är levnadsstandarden i byn där vi undervisar:
Efter skolan idag har vi firat födelsedag. Muis son Dante fyllde tre år och därför plockade de upp oss vid två för att vi skulle få vara med att fira. Först åkte vi till Dantes dagis för att bjuda de andra barnen på tårta:
Plötsligt blev klasskillnaderna i det Thailändska samhället ännu mer uppenbara. Skillnaden på Dantes dagis och skolan där vi undervisar är enorm!
Gulliga som vi är så hade jag och elin skrivit ett födelsedagskort, köpt vattenfärgspennor och två målarböcker. Det var väldigt uppskattat :)
Tillsist måste ni få se familjens söta lilla katt på sin favoritplats:
Nu ska jag sova, man behöver vara utvilad när man ska leka med 6-åringar! ;)
PUSS

Om

Min profilbild

Charlotte

Journaliststudent i Göteborg, bosatt i Borås. Blir glad av träning, skaldjur och en långfika på stan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela